Da er høsten over oss – fortøyning

Utetemperaturen er på tur nedover og de første høststormene har allerede vist oss hva vi har i vente. Snøen kryper lengre og lengre ned i fjellene og på vindmåleren har vi allerede sett 35 ms. Tidvis knaker det godt i veggene også. Og det kommer nok mer!

Det er derfor viktig at alle ser over fortøyningene til sine båter.

Vi oppfordrer også alle dem som har leid ut sine båtplasser om å ta kontakt med sine leietakere for å forsikre seg om at fortøyning av båten er ivaretatt på en skikkelig måte. Tips: Sjekk om det er kommet en fremmed båt på båtplassen din. Det er ikke bare utenfor Afrikas kyst at det finnes pirater!

Vindmåler

Vindmåler Løpshavn

Bekymringsmeldinger kommer tidvis inn til styret og blir videreformidlet. Vi ser også av og til at det blir langt ut meldinger på Facebooksiden Løpshavns Venner. Der er nok ikke alle like aktiv.

Styret vil minne på om at oversikt over eiere og kjente leiere av båtplassene ligger tilgjengelig på hjemmesiden under oversikten «Brygger». Det er også oppslag i selve havnen, satt opp sammen med livbøyene på følgende plasser:

  • Oversikt Bentongbrygga «A»mellom sjøhus nr 4 og 5
  • Oversikt Stålbrygga «B» mellom sjøhus nr 12 og 13
  • Oversikt Bremnesbrygga «C» på servicebrygga, på første og siste sjøbod

På oversikten vil du finne navn og mobilnummer til eiere/leier og vi oppfordrer å ta kontakt direkte så langt det er mulig. Raskere og enklere å få frem korrekt beskjed.

Vi minner på om havnereglementet:

§ 14 Båteier er ansvarlig for at båten er forsvarlig fortøyd og plikter å kontrollere fortøyningen med jevne mellomrom. Særlig skal det føres kontroll med fortøyningen i dårlig vær med sterk vind.

Fortøyningsanordninger utlegges etter dette reglementets anvisning. Båter som ligger i flytebrygge, må være forsvarlig fortøyd med minst to fortøyninger både akter og forut, slik at båten alltid ligger klar av brygga. Fortøyningene må være forsynt med strekkavlastere, og det skal brukes tau som fortøyning.  Sjakler eller andre metallanordninger skal ikke benyttes i fortøyningene.

Kraftige greier

Kraftige greier

De spesielle værforholdene i Løpshavn gjør at følgende spesialbestemmelse gjelder: Båter tilhørende Bremnesmoloen plikter å bruke akterfortøyning på en slik måte at de må knyttes til den kjetting som ligger på bunnen mellom Bremnesmoloen og Betongbrygga.  En slik tilknytning, mellom båten og bunnkjettingen, dekkes av den enkelte båteier. I tillegg må båtene som ligger på Bremnesmoloen fortøyes i punkter i selve moloen.  Denne spesialbestemmelsen gjelder for båter over 24 fot med overbygg og i perioden september – april.

 

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


fem − = 3

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.