Båtkurs på vinteren

Redningsselskapet i regi av Folkeuniversitetet i Bodø og Norsk Maritim Kveldsskole inviterte i høst til kurs i D5L fritidsskipper. Kurset går på kveldstid og enkelte helgedager igjennom hele vinteren og avsluttes i april.

D5L fritidsskipper fører frem til sertifikat som gir rett til å være fører av fritidsbåter inntil 24 meters lengde i stor kystfart og inneholder følgende hoved emner:

•  Navigasjon
•  Navigasjonsinstrumenter
•  Sjøveisregler m/radarobservasjon og brovakthold
•  Skipslære
•  Sikkerhetsopplæring D5L (førstehjelp  og redning/brannvern)
•  Teknologi/motorlære

Fire av Løpshavn Båtforening sine medlemmer startet i høst med friskt mot og ny spissede blyanter på kurset. I løpet av vinteren skal et omfattende mengde kunnskap manøvreres på plass i allerede sprengfulle hoder og seks eksamener skal etter hvert sette punktum for kurset.

Kurt og Bjørg fra Løpshavn Båtforening på D5L kurs

Kurt og Bjørg fra Løpshavn Båtforening på D5L kurs

Erfaringene så langt er gode, og mange forskjellige senarioer diskuteres av kursdeltakere som har ulik erfaring fra båtlivet.  Kompliserte regneformler i faget navigasjon har nok tilført flere av deltakerne noen nye grå hår og stressnivået før eksamen var for enkelte svært høyt.

Læreren er engasjert, kunnskapsfull og har mang en god historie på lager etter mange år på havet. Sånt hjelper når grader, knop, sektorer og fart gjennom vann skal læres og diskuteres. Kurset gir deg gode teoretiske og praktiske kunnskaper og er et godt hakk opp i forhold til båtførerprøven som nå er obligatorisk for dem som er født etter 1. januar 1980.

Anbefales:

Bruk vintersesongen godt. Her oppe i nord er den lang og et kurs for båtførerprøven, fritidsskipper, VHF eller førstehjelp gir verdifull innsikt i aktuelle temaer og gode teoretiske kunnskaper. Dette kan komme en selv eller andre til nytte. Når man er på havet er vi gjerne avhengig av hjelp fra andre båtfolk, om assistanse er nødvendig. Det kan gjelde deg selv eller en annen kjenning fra brygga.

Medlemmer av redningsselskapet har fått rabatt på kurset.

 

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


8 − syv =

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.