Ekstremvarsel fra Meteorologisk Institutt

På tide å sjekke fortøyningen!!

Fra Met.no:

Ekstremværet ‘Ylva’

Varsel om ekstreme værforhold under ekstremværet ` Ylva ` gjelder for: Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten:
Onsdag kveld ventes økning til søraustlig full storm utsatte steder med lokalt kraftige vindkast på 40-50 m/s. Vinden er ventet å minke torsdag kveld i sør, i nord først fredag morgen.
Troms: Torsdag morgen ventes økning til søraustlig full storm utsatte steder med lokalt kraftige vindkast på 35-45 m/s. Vinden er ventet å minke fredag morgen.

Beskrivelse av værsituasjonen:

Orkan


Lavtrykk i Norskehavet og høytrykk over Kola-halvøya setter opp et kraftig sørøstlig vindfelt over deler av Nord-Norge. Med denne vindretningen ventes store lokale variasjoner i vindstyrke, og det kan forventes kraftige vindkast på 35-50 m/s i utsatte fjordstrøk og andre leområder.

Erfaringsmessig vil mye vind og kulde føre til en del ising på båter og brygge. Vær nøye og sjekk dette om været blir ekstremt over lengre tid. Båtforeningen har kjøpt inn «treslegger» som er tenkt brukt til fjerning av is. Disse står i redskapsbua. Det er også på plass redningsvester for å bruke når man er ute på brggene ved dårlig vær. Vennligst bruk disse og vær forsiktige.

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


8 + en =

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.