SEKTORLYKT I LØPSHAVN KOM IKKE MED I KYSTVERKETS BUDSJETT FOR 2017

Løpshavn Båtforening søkte Kystverket den 15.09.2016 om etablering av navigasjonsinnretning for nattseilas inn og ut av Løpshavn.  Båtforeningen påpekte i sin søknad at det har vært mange grunnstøtninger i området som følge av manglende navigasjonsinfrastruktur for nattseilas, og at det har vært mange nestenulykker.  Manglende navigasjonsinnretning for nattseilas går derfor på sikkerheten løs.
Etter at søknaden var fremmet, kom representant fra Kystverkets 4. distrikt raskt på befaring til Løpshavn.  Etter befaringen var det møte ombord i Kystverkets fartøy i Bodø havn.  Kystverket har etter befaringen og i korrespondanse med båtforeningen konkludert med at det bør etableres ei sektorlykt på den ytterste moloen i havnen (Bremnesmoloen).  Kystverket opplyser at de har mange prosjekter.  Men Løpshavn er lagt inn i planen, og vil bli prioritert ut fra de midler som Kystverket får gjennom årlige bevilgninger.
Dessverre kom ikke Løpshavn med i 2017-budsjettet, sier Steinar Pedersen, som arbeider med saken for båtforeningen.  Men Steinar Pedersen har tro på at sektorlykt vil bli etablert så snart midlene er på plass.  Det er spørsmål om når.   Sted for plassering av lykten er planlagt, og sjøsameiet har gitt tillatelse til plassering av lykten (grunnavståelse) og tilkobling for strøm.   Så alt er klart fra vår side.
Båtforeningens formann Kristian Ellingsen er glad for at Kystverket har konkludert med at det bør etableres sektorlykt i Løpshavn, og håper prosjektet når opp på prioriteringslisten til Kystverket.
Båtforeningens kontaktperson i saken:   Steinar Pedersen, tlf. 980 56401.
Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


2 × = tolv

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.